Menu

Lijnbaansgracht Amsterdam

De vraag van de opdrachtgever was het realiseren van twee short stay appartementen met daarbij aan de straatkant van het pand, behoud van een garage ruimte. Bij deze garage zijn een wc en keukenblok gesitueerd waardoor deze ruimte voor meerdere doelein- den kan worden gebruikt.

Om voor voldoende daglicht en frisse lucht in de appartementen te zorgen, wordt er een patio gerealiseerd. In deze patio bevindt zich tegelijkertijd de trap naar het gezamelijke dakterras van 28 m2.

Beide appartementen (van 25 m2 en 28 m2) zijn voorzien van een douche, toilet, keuken-blok en kastruimte. Verder bieden ze vol- doende ruimte voor een tweepersoonsbed en zithoek.

In de garage is plaats voor een lange open kast voor antiek en curiosa waardoor de garage een wat toegankelijker en vriendelijk uiterlijk krijgt. Bovendien wordt er in de gang naar de appartementen een wasruimte gerealiseerd waar beddengoed opgeslagen kan worden en genoeg plaats is voor een wasmachine en droger voor het verschonen van het beddengoed van de short-stay appartement.